zondag 9 augustus 2015

Gnocchi met citroensaus

Ziet dit er heerlijk uit? You want to try some?
Nou dan zal ik het recept eens geven voor deze heerlijke zomerse frisse gerecht!

Wat je nodig hebt:
Rasp van 1 citroen
500 gram gnocchi 
100 gram groene aspergetips 
75 gram mesclun
12 plakjes ontbijtspek 
2 rode uien 
100 ml groentebouillon 
1 eetlepel bloem 
Peper en zout 
50 gram roomboter

 
Bereiding
Snij de uien in ringen. Verwarm 25 gram boter in een grote pan en bak de uienringen een minuutje aan. Doe de asperges er bij en bak ze 2 minuten mee. Voeg de rest van de boter toe en zodra deze gesmolten is roer je de bloem er door. Giet daarna al roerend de bouillon er door zodat er een sausje ontstaat. Voeg 3/4 citroenrasp en een beetje peper en zout toe. Laat op een klein vuurtje alles zachtjes doorkoken. Kook de gnocchi volgens de verpakking gaar. Ze zijn klaar als ze boven komen drijven. Wacht dan nog even en schep ze er dan uit. Bak ondertussen het ontbijtspek tot ze knapperig zijn. Schep op en leg er wat mesclun erboven op.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten