Ik ben al tijdje op zoek naar een alternatief voor chips. En die heb ik nu gevonden.
Het is ook lekker door een salade heen en ongeloofelijk simpel te maken.
Wat je nodig hebt:
Biologische kikkererwten uit blij
Kruiden naar keus (ik gebruikte satekruiden)
Kokosolie
Giet eerst in een vergiet de kikkererwten af. Spoel ze nog eens goed af met water.
Leg ze op een keukenrol en dep ze voorzichtig af. Doe ze in een schaal en doe je favoriete kruiden eroverheen.
Ik ben dol op satekruiden dus logisch dat ik die gebruikte. Maar paprikapoeder en wat zout is ook lekker.
Doe in een pan de kokosolie tot er een laagje in staat. Als de olie warm genoeg is doe je de kikkererwten daarin. Bak ze totdat ze lekker krokant zijn.
Giet ze vervolgens nog een keer af en smakelijk.
Erg lekker voor bij de borrel.
Kikkererwten zitten vol met vezels en zijn dus goed voor de darmen. Ook bevat deze peulvrucht ijzer. Verder bevatten ze veel eiwitten! Een gezonde snack dus.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten