zaterdag 19 maart 2016

Vegetarische oosterse bloemkoolschotel

Wie er zegt dat vegetarisch eten niet lekker kan zijn die heeft het dan echt goed mis!
Ik probeer graag wat vega gerechten uit en wij proberen ook zo vaak mogelijk vegetarisch te eten. Is toch beter voor het milieu, de diertjes en jezelf.
 Nu een lekkere bloemkoolschotel met een oosters tintje. Dit is zeker het proberen waard, ook dochterlief vond het heerlijk omdat hij lekker mild van smaak is.

Benodigdheden:
1grote bloemkool
2gesneden uien
2teentjes geperste knoflook
140gram tomatenpuree
1eetlepel kerriepoeder
2eetlepels Yespers mango ananas 
150ml water
100ml kokosmelk
1blikje biologische kikkererwten
Zout & peper naar smaak.
Kokosolie om in te bakken

Verhit de kokosolie in de pan en voeg de ui en knoflook eraantoe. Bak dit totdat ze glazig worden. Voeg vervolgens de tomatenpuree en kerriepoeder eraan toe en mix het goed door mekaar. Doe het water, kokosmelk en Yespers mango ananas erbij en roer totdat het een dikker papje word. 

Was en snij de bloemkool in roosjes. 
Voeg die aan de saus met wat peper en zout en laat de bloemkool er 15minuten in meekoken totdat ze gaar zijn.
Lek de kikkererwten uit (dat er geen vocht meer bijzit)
Voeg in de laatste 5minuten de kikkererwten eraan toe en laat dit meekoken. 
Controleer of de bloemkool gaar is.
En je gerecht is klaar.

Je kan dit eten met zilvervliesrijst maar ik heb het op met zoete aardappels. Heetlijk! 

Ik zeg smakelijk eten!!! 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten