donderdag 21 mei 2015

Pasta met groene asperges

Bij een gezonde levensstijl behoord gezond eten natuurlijk. Voor sommige is het lastig om gezond te koken. Gelukkig zijn er altijd wel recepten te vinden om gezond en snel te kunnen eten.
Bij de Albert Heijn liggen er vaak flyers met recepten. En bij 24kitchen komen er ook vaak leuke en lekkere + gezonde recepten langs.
Hier een recept met een beetje van mezelf en een beetje van de Albert Heijn.


Nu even wat over de ingrediënten die in dit gerecht zitten:
Groene asperges deze bevatten meer vitaminen en mineralen dan de witte asperges. Een halve kilo asperges kan je ook vergelijken met de aantal calorieën van een kleine reep chocolade. Verder bevatten asperges vitamine B en C en A. Ook vitamine E is hier meer aanwezig dan bij andere verse groentes. Asperges bevatten nog meer mineralen en bijna geen natrium (zout).Doordat asperges fructosanen, asparagine en kalium bevatten, stimuleren  ze de functie van de nieren. 
Rucola heeft een hoog vitamine C gehalte en een hoog nitraatgehalte daarom is het verstandig ze niet in hele grote hoeveelheden te eten. De Aanvaarde dagelijkse Inname (ADI) van nitraat bedraagt 3,7 mg per kilo lichaamsgewicht.De aanbevolen maximale nitraatinname voor iemand met een gewicht van 70 kg mag dus niet meer dan 260 mg per dag bedragen, wat al bij 47 gram rucola bereikt wordt.
Geitenkaas Geitenmelk bestaat net als koemelk voor circa 87% uit water en 13% droge stof. De droge stof is opgebouwd uit vetten, eiwitten, lactose en zouten. Geitenmelk bevat vier keer zoveel vitamine A en twee keer zoveel vitamine D dan koemelk. Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat geitenmelk gezonder is dan koemelk. Voor bepaalde klachten, zoals koemelkallergie, astma, eczeem, acne, migraine, darm- en gewrichtsklachten kan geitenmelk uitkomst bieden. Dit komt vooral door de eiwitsamenstelling.

Nu weet je ongeveer wat er in de belangrijkste ingrediënten van dit recept zitten.

Benodigdheden:

  • 1bos groene asperges
  • 50 gram boter
  • 2 uien in ringen gesneden
  • 1 pak pasta (500gram)
  • 1zak rucola sla
  • 145 gram geitenkaas
Snijd de houtige achterkant van de groene asperges eraf. Snij vervolgens de asperges in schuine stukken van ongeveer 2cm. Verhit de boter (30gram) in een hapjespan en fruit de ui circa 5minuten. Voeg de asperges eraan toe en bak ze 3minuten.
Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Voeg nog 20 gram boter aan de aspergemengsel en voeg de rucola eraan toe. Breng het nog op smaak met wat peper en zout. 
Als alles klaar is meng  je de pasta met de asperge-rucolamengsel.
Verdeel het over de borden en verkruimel er de geitenkaas eroverheen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten