vrijdag 29 mei 2015

Interview Fantastic Moms

Ruim 1 jaar ben ik nu aan het bloggen geslagen. Begonnen in het Engels en sinds kort in ons geweldig eigen taaltje Nederlands. Hopend dat ik een grote groep mensen bereik. 
Maar zelf volg ik ook een aantal blogs. FantasticMoms is er 1 van. Een leuke blog over het moederschap maar dan wel met een knipoog.
Ik had de grote eer om een interview met ze af te leggen. Lees jij mee?



Hoe is jullie blog ontstaan?
Op een warme zomeravond zaten we eindelijk weer eens samen aan een cocktail op het terras. We waren omstebeurt zwanger geweest dus na anderhalf jaar kon het eindelijk weer. Een paar jaar daarvoor hadden we samen een stylingbureau opgezet. Dit liep goed, totdat de zwangerschappen zich aandienden en we alles op een laag pitje hadden gezet. Tijdens de cocktaildate kwam Martine met het geniale idee dat we maar weer eens moesten gaan schrijven. Gewoon, voor de lol.

Wie is de persoon/personen achter Fantastic Moms?
Martine & Jessica, tot uw dienst!

Waarover gaat jullie blog?
Fantasticmoms.nl gaat vooral over moeders en alles wat het leven van een moeder Fantastic maakt. En soms ook niet, want we hebben allemaal wel eens van die dagen…  We proberen altijd eerlijk te zijn maar wel met een knipoog.

Hoe vaak proberen jullie iets te posten per dag?
We posten iedere dag om 6.00 uur een column en iedere dag om 13.00 uur een artikel over producten, winkels, kleding. Allerlei dingen die we leuk vinden.

Hoe houd jullie contact met jullie lezers?
We proberen vooral erg actief te blijven op social media. Daarnaast beantwoorden we altijd al die lieve mailtjes die we krijgen van lezers. Ook comments op de site lezen we trouw!

Hoe combineer je het bloggen met je werk/sociaal leven?
Fantasticmoms.nl is ons bedrijf en ook grotendeels ons werk. Naast het blog werkt Martine twee dagen per week bij haar werkgever en heeft Jessica een eigen bedrijf op het gebied van financiën. Bloggen en werken gebeuren dus op vaste dagen en avonden per week. Op die manier proberen we allebei het weekend vrij te houden voor onze gezinnen en sociaal leven.

Wat vinden jullie omgeving van jullie blog?
Jessica: leuk! Mijn naaste omgeving leeft al vanaf dag 1 van Fantasticmoms.nl mee. Regelmatig krijg ik foto’s, linkjes of ideetjes aangedragen van familie en vrienden, omdat ze denken dat dit echt iets kan zijn voor Fantasticmoms.nl. Ik ben erg dankbaar voor de steun die ik hierin van ze krijg, het laat zien dat ze het oprecht heel gaaf vinden wat wij doen. Negatieve reacties uit mijn omgeving krijg ik eigenlijk nooit, hooguit dat mensen niet zo goed begrijpen hoe een blog precies werkt. Maar ik vind het dan alleen maar leuk om dat uit te leggen.
Martine: Same here. Nooit negatieve reacties alleen maar enthousiasme. Soms vergeet ik gewoon dat iedereen meeleest en meeleeft met dit deel van mijn leven. Mijn moeder en zusje zijn onze grootste fans en mijn husband leest alles voor ons na (voor de ‘sporadische’ spelfouten ;)). Echt tof dat mensen oprecht met ons meeleven en het ons gunnen.

Wat is jullie best gelezen blog?
Dat was een blog over moederkapsels hahaha. Jessica moest haar haar afknippen na haar zwangerschap, omdat er onder invloed van hormonen niet zoveel meer van over was. En door opmerkingen die ze daarover kreeg, raakte ze een beetje gefrustreerd. Dit blog zorgde ervoor dat de site er uitvloog, de hosting kon het even niet meer aan.

Wel eens spijt gehad over een blog die je hebt geschreven?
Nooit. Natuurlijk hebben we wel eens dingen waarover we laten denken ‘misschien hadden we het iets genunanceerder moeten schrijven’. Maar aan de andere kant, onze eerlijkheid en ons sarcasme zijn een grote kracht, die de meeste lezers juist enorm waarderen. Het is juist wel een beetje ons handelsmerk geworden. Als je op zoek bent naar knuffelige zoete artikelen ben je bij ons aan het verkeerde adres ;)

Wat zou je willen veranderen aan jullie blog?
We willen uiteindelijk heel graag toe naar een customized lay out. Eentje helemaal voor ons ontworpen en gemaakt. Het staat op de to do list, met nog duizend andere zaken dus voor nu is het even te druk om er echt mee aan de slag te gaan. Mocht je echter een briljante webdesigner zijn dan weet je ons te vinden ;)

Hebben jullie tips voor andere bloggers?

Blijf jezelf, wees origineel en staar je niet teveel blind op anderen.  Doe wat je leuk en tof vindt en niet wat je denkt dat scoort. En het aller belangrijkste… Heb lol want bloggen is FANTASTIC!

dinsdag 26 mei 2015

Alice in Wonderland

Vroeger keek ik naar de film Alice in Wonderland met bange ogen, bang voor die kat die uit het niets op kwam, of bang dat ik zelf kon krimpen of juist kon groeien.

Als ik nu terug kijk naar de film heb ik er ineens een heel ander beeld bij.
Voor mijn idee is Alice een meisje dat onder invloed van LSD is.
Het is niet zo raar om dat te denken, Alice valt in een heel andere wereld waar de felle kleuren je tegemoet komen! Ze bevind zich in een veld met zingende bloemen en komt een rups tegen die een waterpijp rookt en haar even verteld hoe alles zit. En natuurlijk mijn oude vertrouwde gestreepte kat die haar met geestverruimende trekjes de weg wijst. Al deze factoren bij elkaar doet mij denken dat ik naar een oneindige trip zit te kijken.

Alice valt ook in een konijnenhol waar ze in de "echte wereld terecht" komt. De wereld van filosofen en filosofie, ver van de grote mensen wereld vandaan. Hoe voelt het ook alweer om kind te zijn, en de fase waarin je alles in afvraagt die zo vanzelfsprekend leken te zijn. Misschien was hier Socrates (de filosoof die de jeugd zou besmetten met zijn ideeën) wel het witte konijn. En op het moment dat je in de konijnenhol viel begint je ware zoektocht naar de ware kennis.

maandag 25 mei 2015

Subway: eat fresh

We kennen allemaal die lekker geurende broodjes van de Subway. Die broodjes die er "ow zo gezond" uit zien! Mensen die op hun eten letten kiezen steeds vaker voor een Subway broodje dan voor een lekere burger van de Mac Donalds, dit omdat Subway een broodje klaarmaakt met verse producten erop.
Een broodje vol met groentes en sla en kip uit de oven is niet zo ongezond zou je zeggen?

Subway: Eat Fresh luid de slogan! Maar is het wel zo vers als dat wij mensen denken?
Het klinkt wel goed: verse sandwiches met natuurlijke verse ingrediënten. Subway staat er ook om bekend dat ze gezonde producten leveren en ze ogen ook gezond. Thanks to advertising!!! Doordat ze veel reclame maken voor hun zogezegd "verse en gezonde"producten geloven mensen ook dat het zo is.
Maar denk eens na over de geraffineerde witte bloem in het brood en het alarmerend hoge natriumgehalte in het  vlees. Vandaag de dag dankzij de wonderen van televisie zijn de Subway ketens ingebed samen met Mac Donalds en andere fastfood restaurants. 

Maar waarom denken wij nou dat Subway daadwerkelijk gezond is? Het probleem is wat ik in theorie de: gezonde Relativiteitstheorie noem. Dit gebeurt wanneer we  een voedingsproduct meten dat is van nature slecht voor je tegen een andere dat we waarnemen als slechter, en kies de eerste met een bepaalde zelfverzekerdheid dat we een gezonde keuze maken. Een klassiek gezondheid relativiteit slip is bij het kiezen van een Subway Sandwich over een Big Mac. Omdat wat ze zelf zeggen hun broodjes vers en een laag vetgehalte bevatten. Echter, alleen omdat een levensmiddel lager in vet is, is het niet altijd goed voor je.
Ik had het al eerder over hun geraffineerde witte bloem in het brood en het vlees met een te hoge natriumgehalte. Denk is na: Is het dan werkelijk zo vers als dat ze daadwerkelijk zeggen? Wanneer word vers beschouwd als er een dier 5a6 maanden geleden word gedood en vol word gestopt met conserveringsmiddelen? 


Is Subway nou gezonder dan Mac Donalds? In realiteit is het of je van de 30e etage springt in plaats van de 40e! Het kan komen als een schok om te horen dat de vele gemeenschappelijke Subway broodjes eigenlijk hoger in calorieën zijn dan een aantal standaard burgers van  de Mac Donalds. Een Big Mac heeft  540 calorieën, met 29 gram vet en een dubbele Quarter Pounder met kaas komt op 740 calorieën met 42 gram vet. Best slechte cijfers, maar die van de Subway is nog erger. Een broodje Low Fat Chicken Sandwich heeft 640 calorieën en 9 gram vet, terwijl een laag vetgehalte zoete ui Kip Teriyaki Sandwich heeft een gierend 760 calorieën met 9 gram vet. En terwijl ze minder vet bevatten dan de meeste van wat ze als voedsel noemen bij de Mac Donalds, een calorie is een calorie, ongeacht waar het vandaan komt, en als je  meer neemt dan wat zou mogen, dan word je nog steeds dik.

donderdag 21 mei 2015

eerste interview met oud Bodybuildster een powervrouw!

Als klein meisje keek ik altijd verwonderend naar de bodybuilders als het weer braderie was in het dorp. Vroeger kleedde hun hun eigen om bij ons om vervolgens voor ons huis een show te geven.
Opgepompte mannen maar ook vrouwen traden het podium op om hun lichaam waar ze zo hard voor hebben getraind te laten zien.

Aantal jaar geleden toen ik nog volop deed fitnessen wou ik ook het podium betreden. Niet als bodybuildster maar als miss bikini fitness. Helaas is hier nooit wat van gekomen en nu heb ik andere prioriteiten zoals mijn kleine meid. 
Maar ik vind het wereldje nog steeds erg boeiend en volg sommige mensen op de voet als het om fitness en wedstrijden gaat.

Nu heb ik de eer om in mijn kennissen kring een fantastische vrouw te hebben die vroeger een fanatieke bodybuildster was. Ze is echt een powerwoman! Nu aan het werk als fantastische schilder met mooie schilderijen en ze heeft een prachtig boek uitgebracht over haar leven: frambozentuin .
Trots dat ik haar mocht interviewen over haar leven als bodybuildster. Els Hendrikx!



Wanneer tot wanneer was je bezig met bodybuilding?
Van mijn 16e tot mijn 24e was ik bezig met body building

Hoe ben je erop gekomen om bodybuilding te gaan doen?
Ik ben met body building begonnen om van mijn frustraties bevrijd te worden.

Hoe vaak trainde je in de week?
Ik begon met iedere dag trainen,daarna werd het iedere dag 3 maal per dag.


Hoe zag je voedingsschema eruit?
Ik at in de ochtend zilvervliesrijst met gekookte kipfilet zonder kruiden en zonder zout met groentes(geen peulvruchten)
 In de middag gekookte kipfilet en groentes
 In de avond gekookte kipfilet .
Tussendoor granny Smith appels.
(dit was mijn wedstrijddieet  wat ik 6 weken voor de wedstrijd at)

Waarheid of fabel: vrouwen moeten anabole gebruiken om bodybuilding te doen?
Je hoeft geen anabole te gebruiken maar als je mee wilt draaien in de top dan zul je eraan moeten geloven,net als in elke topsport.

Zelf wel eens wat gebruikt? Waarom wel of niet?
Ja ik heb zelf wel gebruikt maar minimaal.Ik wilde namelijk kinderen.
Ik kreeg anavar en  2 maal een spuit in buik en triceps omdat ik die niet droog genoeg kreeg.
Veder wordt je door een dieet slap en daarvoor kreeg ik ionamine forte.Het werd vroeger door velen gebruikt als afvaltablet maar velen kregen last van hun hart. Na de wedstrijd sliep ik ontzettend veel en was moe.Het bleek dat deze pillen een soort speed waren.Dus zonder het te weten had ik drugs gebruikt.Gelukkig werkte het niet verslavend voor mij.

Wat vond je omgeving ervan dat je dit deed?
Mijn omgeving stond er wisselend tegenover. Sommige vonden het geweldig, anderen begrepen niet waarom ik mezelf dit aandeed.

Aan welke wedstrijden deed je mee en wat heb je behaald?
Ik ben 2e geworden op een c wedstrijd.1e op de Hercules (b wedstrijd) en Nederlands kampioen en 2e internationaal.

Wat is je mooiste herinnering uit die tijd?
Er stond een jongen breed voor de spiegel met een paar dumbels zichzelf te bewonderen.Ik  pakte 2 maal zoveel gewicht en ging naast hem staan.Hij wist niet hoe snel hij weg moest komen.

Heb je nog tips voor toekomstige vrouwelijke bodybuilders?
Vergeet nooit de warm up en cool down. Pak nooit teveel gewicht in verband met blessures en let heel goed op je houding. En de belangrijkste tip: schoonheid zit van binnen. Het lichaam wordt ouder maar de binnenkant blijft.

Liefs Els.


Pasta met groene asperges

Bij een gezonde levensstijl behoord gezond eten natuurlijk. Voor sommige is het lastig om gezond te koken. Gelukkig zijn er altijd wel recepten te vinden om gezond en snel te kunnen eten.
Bij de Albert Heijn liggen er vaak flyers met recepten. En bij 24kitchen komen er ook vaak leuke en lekkere + gezonde recepten langs.
Hier een recept met een beetje van mezelf en een beetje van de Albert Heijn.


Nu even wat over de ingrediënten die in dit gerecht zitten:
Groene asperges deze bevatten meer vitaminen en mineralen dan de witte asperges. Een halve kilo asperges kan je ook vergelijken met de aantal calorieën van een kleine reep chocolade. Verder bevatten asperges vitamine B en C en A. Ook vitamine E is hier meer aanwezig dan bij andere verse groentes. Asperges bevatten nog meer mineralen en bijna geen natrium (zout).Doordat asperges fructosanen, asparagine en kalium bevatten, stimuleren  ze de functie van de nieren. 
Rucola heeft een hoog vitamine C gehalte en een hoog nitraatgehalte daarom is het verstandig ze niet in hele grote hoeveelheden te eten. De Aanvaarde dagelijkse Inname (ADI) van nitraat bedraagt 3,7 mg per kilo lichaamsgewicht.De aanbevolen maximale nitraatinname voor iemand met een gewicht van 70 kg mag dus niet meer dan 260 mg per dag bedragen, wat al bij 47 gram rucola bereikt wordt.
Geitenkaas Geitenmelk bestaat net als koemelk voor circa 87% uit water en 13% droge stof. De droge stof is opgebouwd uit vetten, eiwitten, lactose en zouten. Geitenmelk bevat vier keer zoveel vitamine A en twee keer zoveel vitamine D dan koemelk. Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat geitenmelk gezonder is dan koemelk. Voor bepaalde klachten, zoals koemelkallergie, astma, eczeem, acne, migraine, darm- en gewrichtsklachten kan geitenmelk uitkomst bieden. Dit komt vooral door de eiwitsamenstelling.

Nu weet je ongeveer wat er in de belangrijkste ingrediënten van dit recept zitten.

Benodigdheden:

  • 1bos groene asperges
  • 50 gram boter
  • 2 uien in ringen gesneden
  • 1 pak pasta (500gram)
  • 1zak rucola sla
  • 145 gram geitenkaas
Snijd de houtige achterkant van de groene asperges eraf. Snij vervolgens de asperges in schuine stukken van ongeveer 2cm. Verhit de boter (30gram) in een hapjespan en fruit de ui circa 5minuten. Voeg de asperges eraan toe en bak ze 3minuten.
Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Voeg nog 20 gram boter aan de aspergemengsel en voeg de rucola eraan toe. Breng het nog op smaak met wat peper en zout. 
Als alles klaar is meng  je de pasta met de asperge-rucolamengsel.
Verdeel het over de borden en verkruimel er de geitenkaas eroverheen.

woensdag 20 mei 2015

Talen switch



“The limits of my language means the limits of my world.” 
― Ludwig Wittgenstein

Mijn eerste blog in het Nederlands. Waarom deze talen switch?
Ik bleef erover nadenken, Nederlands is mijn moedertaal en hoewel mijn Engels ietsjes beter is dan mijn Nederlands heb ik uiteindelijk toch besloten om in het Nederlands verder te gaan.
Mijn Engels is niet perfect genoeg om ermee door te gaan. En ondanks dat mijn Nederlands ook pretty bad is (lang leven dyslexie) kan je jezelf toch beter uiten in je moedertaal.
Gelukkig kwam een medeblogger (linlicious-style) op het fantastische idee om een translate button op je blog te plaatsen.
Zo gezegd zo gedaan.

Uiteindelijke doorslag van deze talenswitch is toch mijn nieuwe so called "beroep" (mag ik het zo noemen? misschien ook wel nog niet) als voedingscoach.
Vele aanmeldingen heb ik al gekregen van mensen om hun te helpen met het behalen van hun doelen en te adviseren betreft hun voeding. Super leuk vind ik dat om te doen.
En leuk om te zien en te lezen is dat die mensen ook super enthousiast zijn.
Mede door te beginnen met deze blog en vele mensen advies te geven op verschillende forums en facebook heb ik besloten om er wat meer mee te doen.
Heb ik toch wat aan mijn opleiding voedingsconsulent. 
Mijn blog en mijn facebook pagina wil ik dus uiteindelijk gaan koppelen met mijn so called werk: voedingscoach.

Dus meerdere recepten komen hier op te staan maar dan in het Nederlands.
En hopelijk als ik steeds beter bekend ben als voedingscoach dan hoop ik op een mooie website :D.
Even verder dromen dus.
Natuurlijk blijf ik ook bloggen over fashion, zwangerschap en meer onzin. Dat blijf ik wel doen maar dan in het lekkere Hollands!

Hopelijk trekt mijn blog nu ook meer bezoekers nu ik deze talenswitch maak. Ik ben erg benieuwd.
Wat vind jij van mijn keus?


dinsdag 5 mei 2015

Summer clothing 2015

This summer we've got a lot of new trends, bohemian, animal prints etc.
I will show you what I like to wear this summer?
I think I'll need more jobs to wear this.... ;)


 

From H&M

          
      Those 4 things are from: Jeanscentre


 These 3 things are from the webshop: attitude holland.

These things you can find at: veromoda

And there are a lot more things that I like and love...






Maternity Fashion Summer

So it's that time of the year again...
Almost summer! So time to wear fun and collorfull clothing.
But what if you are pregnant?
I will show you some ideas to wear this summer if you have a baby belly.

This one is from mamalicious

Beautifull dress from Seraphine, the favourite from Kate Middleton

9Fashion

Fun T-shirts from Mamalicious

An always handy Jumpsuit from Queen mum

Order your shorts in different colors... from Queen Mum

Bathingsuit with animalprint from H&M

Different skinny jeans from H&M

What do you think of the maternity fashion this Summer? I think they have a lot of fun and fashionable clothing to look good with your babybump.










They must celebrate her answers!

A proud brother posted the answers of her little sister on the internet.
They get some sayings at school about sex without condoms. They must write down how they will answer them.
Her answers were perfect. I hope my daughtet will say those things. 
But instead everybody in clasd wad proud of her she got suspended. 

Because of the F-words in them she got suspended.
What the....? Do you understand that?
Just give the kid a warning about those words and a compliment of her answers.

What do you think about this? 
What would you say if your daughter answer those questions like this?

I've just have to share this I think it's great.


woensdag 29 april 2015

Hotel Texel


Sometimes I see a lot of negative reviews on blogs...
It's great so I will read where I just NOT must go or must NOT buy. But it's negative...
And there is a lot of negativity in the world. At my work everything is negative also. You will never hear what you do well. Not that I must get a compliment for everything I do but a little bit more positivity can hurt nobody.
So this time I will write a review about our stay at a hotel in Texel where we were last weekend.

Texel is a beautifull island, the bad wheater was terrible but we had to see the whole island by car. Get on the lighthouse and had a visit to Ecomare.
Just get away from everything feels so great. It's just a very peacefull Island.

We stayed at Boutique Hotel Texel. I have made a reservation last Februari did not know that they would renovating and will open this April. So everything was new from the beds to chairs to the streets.

Boutique Hotel Texel offers the best of three worlds: luxuriously attractive rooms and suites, fresh authentic dishes from Texel itself and a unique Spa Woolness. All this in the middle of the island, a stone's throw from the Slufter nature reserve the Muy and 4 km from the seaside resort De Koog and the water village De Cocksdorp.

We've arrived and it saw just perfect, maybe to perfect because we had a dog with us.
I was a little bit scared that they would chase us away because of the dog. But when we are in our room they had a little bone for her and a list where you can walk with the dog.
The room saw very neatly. Just perfect for a weekend (or longer) out.

But what was the special thing at this place? Well it takes you just away from everything. It was quiet and the appearance ensured peace. The staff was also extremely friendly. They warmed up the food for our little baby girl, asked how our trip to Texel were. Interested about our little baby girl (well almost everybody out there were interested in her, specialy into her blue eyes). When we want to ask for a baby chair when we had breakfast, they allready saw us and bring the chair to us.
Breakfast was just simple but perfect and very tasty.
We had dinner there also at the restaurant.
Inspired by the seasons, celebrate local Texel products That are central in the dishes served at Boutique Hotel Texel. The tasty dishes are a perfect example of strength and simplicity.
Chef Martijn uses simple combinations to fully do justice to each ingredient. At Boutique Hotel Texel, we have a pure kitchen That brings the freshest local flavors to you.
Well it just tasted great and have pretty neat plates.

If you go to Texel I would definitely recommend this hotel.
Specially if you want to had a quiet time. There is a Spa and swimmingpool in the hotel to get more relaxation.

And I want to say: Big compliments for the staff. I think this must be said also.
They were so nice and friendly. Make the time to talk to you or others. Ask how your day was, how you have slept, if the room was ok.
I've just have nothing bad for them to say.
Just keep up the good work!


www.hoteltexel.nl